Lördag 13 Juli 2019

Programmet för 2019 uppdateras löpande..

gympa

9.30: Kom och prova Zumba
Dansbanan
Även under lördagsförmiddagen har ni möjlighet att prova på den populära träningsformen Zumba med Korpen Vännäs och Gunilla Johansson som instruktör. En rolig dansbaserad gruppträning till latinamerikanska toner där inga som helst förkunskaper behövs.  Vi ses på dansbanan i Oskarsparken!

linedance

11.00: Uppvisning och Workshop - Linedance
Dansbanan
Efter Zumban så är ni under lördagen varmt välkomna att utmana er taktkänsla genom att prova på linedance tillsammans med Vännäs Variations i en härlig workshop. För att delta i denna härligt sociala dansformen behövs inga förkunskaper.

11.00-18.00: Marknadsförsäljning
Marknadsområdet
Vännäsdagarna har traditionellt över 30.000 besökare. Marknaden i Vännäs centrum har c:a 120 olika försäljare och över 400 marknadsplatser. Sortimentet passar alla smaker med allt från tradionella marknadsfynd till hemslöjd och lokalproducerad mat. Läs mer

11.00-02.00: Bengts Tivoli
Tivoliområdet
Bengts Tivoli är ett ambulerande tivoli med ett brett utbud och människor i alla åldrar har möjlighet att swischa fram i karusellerna, köpa sockervadd, snurra på chokladhjulen och mycket mer. Då företaget har sitt säte utanför Sveriges gränser är det viktigt att ert betalkort är öppet för utlandsbetalningar vid köp av åkkort.

12.00-17.00: Mr/Mrs X
Marknadsområdet
Varje marknadsdag mellan klockan 12.00-17.00 är en person utsedd att vara Mr/Mrs X. Personen avbildas som en svart siluett och kommer att visas här på Vännäsdagarnas hemsida, Facebooksida och även genom affischering på marknaden. Mr/Mrs X kommer att röra sig på marknadsområdet under hela dagen, och er uppgift är att hitta personen. Ju senare desto högre blir prissumman, så hur länge vågar ni vänta innan någon annan hinner före? Lär mer här.

Gun&Anders bild 1

12.00: Barnkalaset
Stora scenen
Klockan 12.00 under lördagen anordnas ett härligt barnkalas för de yngre besökarna vid stora scenen. Här bjuds det på allsång, lekar och mycket mer för alla barn. Dessutom bjuder ICA Vännäs alla barnen på något gott!

Käpphäst

12.45: Käpphästuppvisning
Stora scenen
Efter barnkalaset så har ni möjlighet att se Strands Käpphäst Klubb, SKK, som bjuder på uppvisning. Efter uppvisningen har du chans att prova på hur det är att rida käpphäst.

Gun&Anders bild 1

13.00: William
Stora scenen
Multiinstrumentalisten och singer-songwritern William ger ett avskalat framträdande med låtar som är personliga och melodiösa. Hans musik är inspirerad av allt från modern popmusik till mer traditionellt låthantverk. Med musiken vill han beröra och påverka sin publik. Trots sin unga ålder har William stor erfarenhet. Han har skrivit och producerat mängder av låtar och uppträdd i många olika sammanhang. Hans förhoppning är att kunna sprida sin musik till så många som möjligt.

Gun&Anders bild 1

14.15: Blues Corporation
Stora scenen
Blues Corporation är ett band från Umeå som älskar att spela bluesbaserad musik på sitt eget sätt. Känslan och uttrycket betyder mycket. På scen hittar ni Torbjörn Johnsen, gitarr, Peter Klein, bas, Torbjörn Högberg, sång & gitarr, Thomas Rolen, keyboard och Ulf Björklund, trummor. Mer info hittar ni på http://www.bluescorporation.se

LBT

15.15: Long Black Train
Stora scenen
Familiar Rockabilly from Wennessbee för alla åldrar. Gruppen bildades 2009 och upphörde 2016, men återsamlas för en spelning i sommar. Fredrik Broman – vocals & rhytm guitar, Lennart Broman – vocals & lead guitar, Mattias Nygren – drums och Stefan Nygren – upright bass.

Gun&Anders bild 1

21.45-01.45: Gun & Anders
Dansbanan
Fullt ös på dansbanan till Gun & Anders till långt in på natten! Gun Rehnman & Anders Östman, en världsberömd duo som nu lirat ihop i många år. Med bakgrunder i Shanes, Max Fenders, Janne Önnerud och Paradox JUBILEE bjuder de under lördagsnatten på dansmusik i smak för alla åldrar.

Gun&Anders bild 1

24.00: No name No shame
Stora scenen
No name No shame är bandet som delvis är stationerat i Vännäs där sångaren/gitarristen Mattias Sonnemo bor och även där bandet har sin replokal. Övriga bandmedlemmar är från Umeåtrakten och består av Marcus Jonasson på trummor, David Konteh på bas samt Stefan Andersson på gitarr. Av denna kvartett kan ni förvänta er den bästa mix av allt från funk i egen tappning till klassiska rock/hårdrocks låtar. Så vill du lyssna på svängig rockmusik hoppas vi att just du kommer och sjunger med i refrängerna!