Fredag 12 Juli 2019

received_352448105441207

09.30: Kom och prova Zumba
Dansbanan
Under fredagsförmiddagen har ni möjlighet att prova på den populära träningsformen Zumba med Korpen Vännäs och Gunilla Johansson som instruktör. En rolig dansbaserad gruppträning till latinamerikanska toner där inga som helst förkunskaper behövs. Tag med liggunderlag för strechen. Vi ses på dansbanan i Oskarsparken!

11.00-18.00: Marknadsförsäljning
Marknadsområdet
Vännäsdagarna har traditionellt över 30.000 besökare. Marknaden i Vännäs centrum har c:a 120 olika försäljare och över 400 marknadsplatser. Sortimentet passar alla smaker med allt från tradionella marknadsfynd till hemslöjd och lokalproducerad mat. Läs mer

11.00-02.00: Bengts Tivoli
Tivoliområdet
Bengts Tivoli är ett ambulerande tivoli med ett brett utbud och människor i alla åldrar har möjlighet att swischa fram i karusellerna, köpa sockervadd, snurra på chokladhjulen och mycket mer. Då företaget har sitt säte utanför Sveriges gränser är det viktigt att ert betalkort är öppet för utlandsbetalningar vid köp av åkkort.

12.00-17.00: Mr/Mrs X
Marknadsområdet
Varje marknadsdag mellan klockan 12.00-17.00 är en person utsedd att vara Mr/Mrs X. Personen avbildas som en svart siluett och kommer att visas här på Vännäsdagarnas hemsida, Facebooksida och även genom affischering på marknaden. Mr/Mrs X kommer att röra sig på marknadsområdet under hela dagen, och er uppgift är att hitta personen. Ju senare desto högre blir prissumman, så hur länge vågar ni vänta innan någon annan hinner före? Lär mer här.

invigning

12.45: Invigning av Vännäsdagarna 2019
Stora scenen
Årets invigningstalare är Erik Åström, klubbdirektör i Vännäs Hockey Club. För sången och musiken svarar Douglas & Lennart Ljungkvist Entertainment Orchestra. Douglas är en 17-årig Vännäskille som är låtskrivare, musiker och DJ.

invigning

13.00: Lennart Ljungkvist Entertainment Orchestra
Stora scenen
Fullt ös med Lennart Ljungkvist Entertainment Orchestra. LLEO är ett 10-mannaband som bjuder på jazz och soul men även litet annat. På fredag intar de Stora scenen klockan 13.00 och utlovar bra sväng!

Sommarmusikanter

14.00: Sommarmusikanterna
Stora scenen
Kom och lyssna på Vännäs kommuns sommarmusikanter.
Somrigt, svängigt och sångvänligt.

Sommarmusikanter

15.00: Trubadur Martin
Stora scenen
Trubadur Martin eller Martin Jonsson som han heter tycker om country, dansband och rockabilly. Martin har varit med i musiktävlingarna Musikschlaget och Startist. Han brukar vara med i Radioverkstan på P4 och sänder även webbradio.

invigning

19.00: Sommarkonsert med Nestander Trio
Johanneskyrkan
Fri entré.
Samarr. Vännäs Riksteaterförening, Vännäs-Bjurholms Pastorat, Sensus

invigning

20.30: Country & Kånntry
Stora scenen
Missa inte när Beverly Brothers tillsammans med Ellinor Springstrike med band och Henke Baer bjuder på blandad country. Beverly Brothers, som kommer att spela den största delen av kvällen, är John Lloyd och Henrik Frohms nya projekt. Med gitarrer och stämsång skapar de den rätta stämningen. Till Vännäsdagarna kommer BB förstärkta med Ulf Edlund på pedalsteel Rutinerade Henke Baer är musikern som oftast spelar ensam men alltid når sin publik. Ellinor Springstrike bjuder på en längre show klockan 22.30. 

invigning

21.45-01.45: Tre Trubadurer
Dansbanan
Ett ungt coverband från Umeå som bildades 2011. Tre Trubadurer har en väldigt bred repertoar med allt från AC/DC, Chuck Berry, ABBA och lite nyare Icona pop och Bruno Mars. Orkestern har varit flitiga på att spela och turnera. Tre trubadurer har spelat på olika tillställningar, fester, förband till Björn Skifs, Plura, Stiftelsen, Svenne Rubins och Pistvakt. Kompat bla Eilert Pilarm, Sara Löfgren och Emil Assergård. Trots deras relativt unga ålder så har de mycket erfarenhet i bagaget.

invigning

22.30: Ellinor Springstrike
Stora scenen
Bered dig på en hisnande resa mellan Norrland och Nashville där de största country hitsen blandas med med nyskrivet material. Med hjälp av bandet bygger Ellinor Springstrike upp en show som berör och skapar stämning där det personliga uttrycket står i fokus. Den Svenska country artisten Ellinor är aktuell med nya låtar som släpps i början av 2019. Hon är aktuell med ett spännande duett samarbete mellan artisten Chris Lindh. Hennes kanadensiske låtskrivare Cyril Rawson som skrivit låtar åt bla. Keith Urban, Alannah Myles och Reba Mc n ́tire. Mixen mellan Ellinors tydliga countryröst och Chris souliga countryton ger oss en skön blandning i de tre nya låtarna All We Need Is A Lie, That ́s What Tears Are For och Have You Really Thought It Through. De starka låttexterna lyfts fram på ett brilliant sätt och går som en röd trådgenom samarbetet. Ellinor jobbar nu tillsammans med den Grammy nominerade producenten och låtskrivaren Jimmy Ritchey från Nashville. Hon pendlar nu mellan Sverige och Nashville för att skriva musik och planeringen inför hennes kommande EP är i full gång. Här hittar du henne på Spotify och YouTube.

Replay

24.00: Replay
Stora scenen
Dansa, sjung eller spela luftgitarr till covers från 60 till 2000 med Replay. Emelie Sandström sång, Lars-Erik Åström sång och keyboard, Mathias Wiklund gitarr, Nisse Isaksson gitarr, Johan Sandström bas och Tobbe Carlsson trummor. Välkomna till Stora scenen mitt i natten.