Fredag 12 Juli 2019

Programmet för 2019 uppdateras löpande..

gympa

9.30: Kom och prova Zumba
Dansbanan
Under fredagsförmiddagen har ni möjlighet att prova på den populära träningsformen Zumba med Korpen Vännäs och Gunilla Johansson som instruktör. En rolig dansbaserad gruppträning till latinamerikanska toner där inga som helst förkunskaper behövs.  Vi ses på dansbanan i Oskarsparken!

11.00-18.00: Marknadsförsäljning
Marknadsområdet
Vännäsdagarna har traditionellt över 30.000 besökare. Marknaden i Vännäs centrum har c:a 120 olika försäljare och över 400 marknadsplatser. Sortimentet passar alla smaker med allt från tradionella marknadsfynd till hemslöjd och lokalproducerad mat. Läs mer

11.00-02.00: Bengts Tivoli
Tivoliområdet
Bengts Tivoli är ett ambulerande tivoli med ett brett utbud och människor i alla åldrar har möjlighet att swischa fram i karusellerna, köpa sockervadd, snurra på chokladhjulen och mycket mer. Då företaget har sitt säte utanför Sveriges gränser är det viktigt att ert betalkort är öppet för utlandsbetalningar vid köp av åkkort.

12.00-17.00: Mr/Mrs X
Marknadsområdet
Varje marknadsdag mellan klockan 12.00-17.00 är en person utsedd att vara Mr/Mrs X. Personen avbildas som en svart siluett och kommer att visas här på Vännäsdagarnas hemsida, Facebooksida och även genom affischering på marknaden. Mr/Mrs X kommer att röra sig på marknadsområdet under hela dagen, och er uppgift är att hitta personen. Ju senare desto högre blir prissumman, så hur länge vågar ni vänta innan någon annan hinner före? Lär mer här.

invigning

12.45: Invigning av Vännäsdagarna 2019
Stora scenen
Årets invigningstalare är Erik Åström, klubbdirektör i Vännäs Hockey Club. För sången och musiken svarar Douglas & Lennart Ljungkvist Entertainment Orchestra. Douglas är en 17-årig Vännäskille som är låtskrivare, musiker och DJ.

invigning

13.00: Lennart Ljungkvist Entertainment Orchestra
Stora scenen
Fullt ös med Lennart Ljungkvist Entertainment Orchestra. LLEO är ett 10-mannaband som bjuder på jazz och soul men även litet annat. På fredag intar de Stora scenen klockan 13.00 och utlovar bra sväng!

invigning

21.45-01.45: Tre Trubadurer
Dansbanan
Ett ungt coverband från Umeå som bildades 2011. Tre Trubadurer har en väldigt bred repertoar med allt från AC/DC, Chuck Berry, ABBA och lite nyare Icona pop och Bruno Mars. Orkestern har varit flitiga på att spela och turnera. Tre trubadurer har spelat på olika tillställningar, fester, förband till Björn Skifs, Plura, Stiftelsen, Svenne Rubins och Pistvakt. Kompat bla Eilert Pilarm, Sara Löfgren och Emil Assergård. Trots deras relativt unga ålder så har de mycket erfarenhet i bagaget.

invigning

22.30: Ellinor Springstrike
Stora scenen
Bered dig på en hisnande resa mellan Norrland och Nashville där de största country hitsen blandas med med nyskrivet material. Med hjälp av bandet bygger Ellinor Springstrike upp en show som berör och skapar stämning där det personliga uttrycket står i fokus. Den Svenska country artisten Ellinor är aktuell med nya låtar som släpps i början av 2019. Hon är aktuell med ett spännande duett samarbete mellan artisten Chris Lindh. Hennes kanadensiske låtskrivare Cyril Rawson som skrivit låtar åt bla. Keith Urban, Alannah Myles och Reba Mc n ́tire. Mixen mellan Ellinors tydliga countryröst och Chris souliga countryton ger oss en skön blandning i de tre nya låtarna All We Need Is A Lie, That ́s What Tears Are For och Have You Really Thought It Through. De starka låttexterna lyfts fram på ett brilliant sätt och går som en röd trådgenom samarbetet. Ellinor jobbar nu tillsammans med den Grammy nominerade producenten och låtskrivaren Jimmy Ritchey från Nashville. Hon pendlar nu mellan Sverige och Nashville för att skriva musik och planeringen inför hennes kommande EP är i full gång. Här hittar du henne på Spotify och YouTube.