Fredag 7 Juli 2017

09.30: Prova på Zumba
Dansbanan
Under fredagsförmiddagen har ni möjlighet att prova på den populära träningsformen Zumba. En rolig dansbaserad gruppträning till latinamerikanska toner där inga som helst förkunskaper behövs. Låter det intressant? Då ses vi på dansbanan i Oskarsparken!

11.00-18.00: Marknadsförsäljning
Marknadsområdet
Vännäsdagarna har traditionellt över 30.000 besökare. Marknaden i Vännäs centrum har c:a 120 olika försäljare och över 400 marknadsplatser. Sortimentet passar alla smaker med allt från tradionella marknadsfynd till hemslöjd och lokalproducerad mat. Läs mer

12.00-02.30: Axels Tivoli & Nöjesfält
Tivoliområdet
Axels Nöjesfält är Skandinaviens största ambulerande tivoli, och har ett stort och mycket brett utbud av attraktioner som gör både stora och små tivolibesökare nöjda. Här kan ni roa er med att swischa fram i karusellerna, köpa sockervadd, snurra på chokladhjulen och mycket mer. Tivolit har varje år ett flertal nya åkattraktioner vilket gör att inget år är det andra likt. Läs mer

12.00-16.00: Föreningstältet
Oscarsparken
Besök föreningstältet som ligger i Oscarsparken där Vännäsdagarnas arrangörer presenterar sina aktiviteter. Under fredagen är det Vännäs Volleybollklubb som finns på plats där ni i år kan testa på volleyboll, kidsvolley och lite andra rörelserika lekar som våra unga ledare och spelare håller i. Kanske våga kolla spänsten? Liksom ifjol går det även att köpa exotiskt "fikabröd" som våra ungdomar med ursprung i andra länder har gjort och säljer. Till detta serveras både kaffe/te och saft.

12.00-17.00: Mr/Mrs X
Marknadsområdet
Varje marknadsdag mellan klockan 12.00-17.00 är en person utsedd att vara Mr/Mrs X. Personen avbildas som en svart siluett och kommer att visas här på Vännäsdagarnas hemsida, Facebooksida och även genom affischering på marknaden. Mr/Mrs X kommer att röra sig på marknadsområdet under hela dagen, och er uppgift är att hitta personen. Ju senare desto högre blir prissumman, så hur länge vågar ni vänta innan någon annan hinner före? Lär mer här.

Glaas

12.45: Invigning av Vännäsdagarna 2017
Stora Scenen
Klockan 12.45 på fredagen inviger vi årets Vännäsdagarna. Invigningstalare är Ann-Sofie Holm Danielsson, chef för hemtjänsten i Vännäs.

Glaas

13.00: Swinging Grandpas
Stora Scenen
Swingin´ Grandpas är, som namnet antyder, ett gäng gubbar som gillar att spela framför allt gamla glada swinglåtar från 30- och 40-talet. Missa inte när de på fredagen bjuder oss på härligt ös från Stora scenen.

Glaas

14.00: Johnny Glaas
Stora Scenen
Det har gått 6 år sedan Johnny Glaas släppte det kritikerrosade albumet ”There´s something about a day”. Nu är han aktuell med albumet ”Ghosts&Demons” och har släppt 2 singlar på Spotify under våren. ”I´m a Train” och ”Giving up the ghosts” är titlarna på dessa singlar, och den 12e Juni kunde vi höra honom och bandet framföra låtarna live på P4 Västerbotten. Ni kan även hitta nya musikvideon på Youtube till singeln ”Giving up the ghosts”, samt på Spotify och Itunes. Vad vi blir bjudna på under Vännäsdagarna är inte riktigt klart, men som vi alla vet så levererar alltid Johnny med hela sitt hjärta och vi ser honom alltid med full av energi. Ni hittar honom på Spotify här.

El Camino_1920-1

15.00: El Camino
Stora Scenen
Klockan 15.00 på fredagen så tar El Camino plats på stora scenen. De bjuder oss på rock från 60- till 80-tal, där bandet består av Nisse Isaksson, Olle Sundberg, Lars-Erik Åström, Roger Marklund och Torbjörn Carlsson. "It´s only rock´n roll and we like it". Deras Facebook-sida hittar ni här!

El Camino_1920-1

19.00: Sommarkonsert
Johanneskyrkan
19.00 på fredagen startar en sommarkonsert med Lennart Ljungkvist Entertainment Orchestra.
LLEO är ett 10-mannaband som består av 4 blås, komp och sång samt utlovar härligt sväng!
Medarr: Vännäs Musik & Teaterförening

Mickes

21.45-01.45: Mickes
Dansbanan
Håll i hatten, för nu är dem här! I år kommer äntligen populära Mickes till Vännäsdagarna och spelar upp till dans. Under fredagskvällen intar de dansbanan och bjuder oss på ett rejält drag. Trion börjar kvart i tio, och spelar långt in på sentimmarna. Mer info hittar ni på www.mickesdansmusik.se

Mickes

22.30: Plan B
Stora Scenen
Plan B är ett coverband som spelar soul, funk och rock vars filosofi är att det viktiga är att musik skall svänga och att genre bara är ett ord på franska som är krångligt att uttala. Bandmedlemmar: Henrik Baer och Olle Sundberg, båda på sång/gitarr, Patrik Jonasson på keyboard, Erik Andersson på trummor och Andreas Hansen på bas.

Helldorado

24.00: Helldorado
Stora Scenen
Helldorado spelar den bästa rocken/hårdrocken från 70- & 80-talet, och här utlovas garanterat ös och allsång. Svintighta och tunga covers från när musiken var som bäst.