Allt efter som programmet blir klart kommer vi att publicera alla programpunker här. 
 

Söndag 14 Juli 2024

11.00-17.00: Marknadsförsäljning
Marknadsområdet
Vännäsdagarna har traditionellt över 30.000 besökare. Marknaden i Vännäs centrum har c:a 120 olika försäljare och över 400 marknadsplatser. Sortimentet passar alla smaker med allt från tradionella marknadsfynd till hemslöjd och lokalproducerad mat. Läs mer

11.00-17.00: Bengts Tivoli
Tivoliområdet
Bengts Tivoli är ett ambulerande tivoli med ett brett utbud och människor i alla åldrar har möjlighet att swischa fram i karusellerna, köpa sockervadd, snurra på chokladhjulen och mycket mer. Då företaget har sitt säte utanför Sveriges gränser är det viktigt att ert betalkort är öppet för utlandsbetalningar vid köp av åkkort.

11.30   Marknadsgudstjänst        
Stora scenen
Ekumenisk marknadsgudtjänst. Predikan av Sven Ökvist och sång av Annelie Vigren.

12.30  Annelie Vigren                  
Stora scenen
Annelie är uppvuxen i Vännäs men efter några år på Folkhögskola i Mellansel flyttade hon till Stockholm för att läsa till musiklärare. Nu bor hon med man och barn i Örnsköldsvik där hon är flitigt aktiv inom musiklivet. Hon har sjungit allt från klassiskt, folkmusik och jazz. 

 13.10  Sten Öbergs Gullingrupp  
Stora scenen
Sten Öbergs Gullingrupp framträdde första gången i samband med en minneskonsert i Umeå  till Gullins minne den 4 maj 1978, då Lars Gullin skulle fyllt 50 år. Tre av medlemmarna finns med sedan starten förutom kapellmästaren Sten Öberg på trummor, Lars-Göran Ulander på altsax och Stens bror Staffan Öberg på barytonsax. Övriga medlemmar är Eva Henriksson trumpet, Mikael Elofsson trombon, Fredrik Ljungberg tenorsax, Thomas Olsson piano, Arne Eriksson bas. Sten hade förmånen att spela med Lars Gullin i Umeå 1959 och 1964 och erhöll Gullinpriset 2023.

Gullingruppen har under åren gästats av flera av Gullins medmusikanter t ex Jan Allan, Lars Sjösten, och Gullins son Peter Gullin. Danska altsaxofonisten Christina von Bylow  gästade gruppen 2018. Gruppen medverkade även i SVT:s minnesprogram om Lars Gullin. Musiken utgörs av Lars Gullins originalkompositioner och originalarrangemang.

14.10  Mickes Combo
Stora scenen
Mickes combo, i år med förstärkning av Rickard Sandström på gitarr, spelar en salig blandning från swing jazz till folkmusik och Cornelius.

15.00 LIONS
Stora scenen
Klockan 15.00 på söndagen intar Lions den stora scenen i Oscarsparken. Här kommer det ske stipendieutdelning samt lottdragningen som korar årets vinnare i lotteriet att avgöras, där förstapriset är en bastutunna värd 75.000 kr.