Söndag 10 Juli 2022

11.00-17.00: Marknadsförsäljning
Marknadsområdet
Vännäsdagarna har traditionellt över 30.000 besökare. Marknaden i Vännäs centrum har c:a 120 olika försäljare och över 400 marknadsplatser. Sortimentet passar alla smaker med allt från tradionella marknadsfynd till hemslöjd och lokalproducerad mat. Läs mer

11.00-17.00: Bengts Tivoli
Tivoliområdet
Bengts Tivoli är ett ambulerande tivoli med ett brett utbud och människor i alla åldrar har möjlighet att swischa fram i karusellerna, köpa sockervadd, snurra på chokladhjulen och mycket mer. Då företaget har sitt säte utanför Sveriges gränser är det viktigt att ert betalkort är öppet för utlandsbetalningar vid köp av åkkort.

11.30: Marknadsgudstjänst
Stora scenen
Halv tolv på söndagen ringer klockorna in till en Marknadsgudstjänst på Stora scenen. Predikar gör Johan Wikström och Erik & Helen Härgestam sjunger.

12.00-16.00: Kaninhoppning
Järnvägsparken
Uppvisning av Umeåregionens Kaninhoppare med kaninhoppning i de högre klasserna. Sedan kan den som vill få prova på att hoppa med någon kanin.

12.00-17.00: Mr/Mrs X
Marknadsområdet
Varje marknadsdag mellan klockan 12.00-17.00 är en person utsedd att vara Mr/Mrs X. Personen avbildas som en svart siluett och kommer att visas här på Vännäsdagarnas hemsida, Facebooksida och även genom affischering på marknaden. Mr/Mrs X kommer att röra sig på marknadsområdet under hela dagen, och er uppgift är att hitta personen. Ju senare desto högre blir prissumman, så hur länge vågar ni vänta innan någon annan hinner före? Lär mer här.

12.25: Högås Ukuleleorkester
Stora scenen
Högås Ukuleleorkester under ledning av Valter Karlsson spelar och sjunger med glimten i ögat.  

13.10: New Mountain Music
Stora scenen
New Mountain Music är en svenskamerikansk trio som består av Helén Norberg, Peggy Sjöström och Thord Söderberg. Bandet spelar traditionell amerikansk folkmusik, ”bluegrass”, med instrument som gitarr, femsträngad banjo, mandolin, hammered dulcimer, bas och fiol. Den femsträngade banjon är karaktäristisk för musikstilen. Vi tar också upp litet av varje och ger det hela en bluegrass-touch med skön stämsång och bra energi, vilket uppskattas av folk i alla åldrar.

14.05: Sinatra
Stora scenen
En hyllning av Frank Sinatras musikaliska gärning. Välkomna att lyssna till tolkningar av Sinatras mest kända klassiker och pärlor ur The Great American Songbook med sångaren Hans-Olov Henriksson och Elitorkestern. 

15.00: LIONS
Stora scenen
Klockan 15.00 på söndagen intar Lions den stora scenen i Oscarsparken. Här kommer det ske stipendieutdelning samt lottdragningen som korar årets vinnare i lotteriet att avgöras, där förstapriset är en stuga.