Lördag 9 Juli 2022

09.30: Kom och prova på Zumba
Dansbanan
Under lördagsförmiddagen har ni möjlighet att prova på den populära träningsformen Zumba med Korpen Vännäs och Gunilla Johansson som instruktör. En rolig dansbaserad gruppträning till latinamerikanska toner där inga som helst förkunskaper behövs. Tag med liggunderlag för strechen. Vi ses på dansbanan i Oskarsparken!

11.00-18.00: Marknadsförsäljning
Marknadsområdet
Vännäsdagarna har traditionellt över 30.000 besökare. Marknaden i Vännäs centrum har c:a 120 olika försäljare och över 400 marknadsplatser. Sortimentet passar alla smaker med allt från tradionella marknadsfynd till hemslöjd och lokalproducerad mat. Läs mer

11.00-02.00: Bengts Tivoli
Tivoliområdet
Bengts Tivoli är ett ambulerande tivoli med ett brett utbud och människor i alla åldrar har möjlighet att swischa fram i karusellerna, köpa sockervadd, snurra på chokladhjulen och mycket mer. Då företaget har sitt säte utanför Sveriges gränser är det viktigt att ert betalkort är öppet för utlandsbetalningar vid köp av åkkort.

11.00: VSM – Vännäs Starkaste Människa
Vegaskolans gård
Här kan ni få skåda atleter från hela Sverige, stora som små tävla om titeln Vännäs Starkaste Människa. Grenarna är marklyft, drag av lastbil, farmers walk, atlasstenar och stockpress.

12.00-17.00: Mr/Mrs X
Marknadsområdet
Varje marknadsdag mellan klockan 12.00-17.00 är en person utsedd att vara Mr/Mrs X. Personen avbildas som en svart siluett och kommer att visas här på Vännäsdagarnas hemsida, Facebooksida och även genom affischering på marknaden. Mr/Mrs X kommer att röra sig på marknadsområdet under hela dagen, och er uppgift är att hitta personen. Ju senare desto högre blir prissumman, så hur länge vågar ni vänta innan någon annan hinner före? Lär mer här.

12.00: Barnkalaset
Stora scenen
Klockan 12.00 under lördagen anordnas ett härligt barnkalas för de yngre besökarna vid stora scenen. Här bjuds det på allsång, lekar och mycket mer för alla barn. Alla barn kommer även bjudas på något gott!

12.45: Klajdi Dedej
Stora scenen
Klajdi har sjungit sedan han var liten. För några år sedan medverkade han i Idol och har sjungit i många andra sammanhang. På Vännäsdagarna blir det både gamla och nya poplåtar, säger Klajdi.

13.30: Desert Oak Duo
Stora scenen
Två gitarrer, två stämmor. Desert Oak Duo levererar akustisk pop när den är som bäst!

14.15: Seth & Judith
Stora scenen
Syskonen Seth och Judith Sjöström har spelat tillsammans runt omkring i Västerbotten ända sedan de var barn. Efter musikstudier på varsitt håll i andra delar av Sverige är de nu tillbaka i Vännäs. Med avstamp i Jazztraditionen kommer de att bjuda på en intim duokonsert fylld av spelglädje och syskonkärlek!

15.00: Lubba
Stora scenen
Lubba är en Umeåbaserad sångare och låtskrivare med svängiga soul-och funkinspirerade låtar på svenska. På scenen hittar vi Eric "Lubba" Lundberg – sång, Kroffe Björklund – gitarr, Adam Björklund – Keys, Anton Höög – bas, Oskar Melander - trummor.
Läs och lyssna mer på Facebook, Instagram och Spotify

19.00: Allsång i parken
Stora scenen
Kom och sjung tillsammans med Gun & Anders! Gun Rehnman & Anders Östman, med många år i musikbranschen, bjuder under lördagskvällen på skön allsång där alla åldrar kan ljuda ihop i skön stämma.

20.00: Fredrik Lundman
Stora scenen
Fredrik Lundman har spelat musik i hela sitt liv. Han har vigt sitt liv till countrymusiken och det fick man även smakprov på under hans medverkan i Idol 2021. Ny singel/Ep är på gång men lördag den 9 juli kl. 20.00 står han på Vännäsdagarnas stora scen. Meet and greet med Fredrik efter spelningen.

21.00: Little Ingvars
Stora scenen
Little Ingvars bildades 1978, bandet låg i träda en längre tid men har sedan 2007 hållit igång. Spelar gitarrbaserad rockn`roll från förr. Little Ingvars är ”Rock´n roll since 1978”

21.45-01.45: Gun & Anders
Dansbanan
Fullt ös på dansbanan till Gun & Anders till långt in på natten! Gun Rehnman & Anders Östman, en världsberömd duo som nu lirat ihop i många år. Med bakgrunder i Shanes, Max Fenders, Janne Önnerud och Paradox JUBILEE bjuder de under lördagsnatten på dansmusik i smak för alla åldrar. Världsberömd duo som nu lirat ihop i många år.

22.30: NGA
Stora scenen
Umeåbaserade NGA spelar klassisk rock’n’roll med influenser från Rolling Stones, Black Crowes och Hellacopters. Bandet släppte sin debut-EP ”From My Cold Dead Hands” 2017 och är precis på väg att färdigställa sin första fullängdare. 

24.00: The Echo
Stora scenen
Haka på glädjeruset när umebandet The Echo genererar ren energi på scen. The Echo är ett gäng erfarna musiker som i tight samspel med glimten i ögat levererar rock och soul från 50- och 60-talet. The Echo består av Magnus Kollberg & Leif Jakobsson (sång & gitarr), Ulf Edlund (gitarr), Pelle Gustavsson (bas) och Hans Lindbäck på (trummor).