Fredag 8 Juli 2022

09.30: Kom och prova på Zumba
Dansbanan
Under fredagsförmiddagen har ni möjlighet att prova på den populära träningsformen Zumba med Korpen Vännäs och Gunilla Johansson som instruktör. En rolig dansbaserad gruppträning till latinamerikanska toner där inga som helst förkunskaper behövs. Tag med liggunderlag för strechen. Vi ses på dansbanan i Oskarsparken!

11.00-18.00: Marknadsförsäljning
Marknadsområdet
Vännäsdagarna har traditionellt över 30.000 besökare. Marknaden i Vännäs centrum har c:a 120 olika försäljare och över 400 marknadsplatser. Sortimentet passar alla smaker med allt från tradionella marknadsfynd till hemslöjd och lokalproducerad mat. Läs mer

11.00-02.00: Bengts Tivoli
Tivoliområdet
Bengts Tivoli är ett ambulerande tivoli med ett brett utbud och människor i alla åldrar har möjlighet att swischa fram i karusellerna, köpa sockervadd, snurra på chokladhjulen och mycket mer. Då företaget har sitt säte utanför Sveriges gränser är det viktigt att ert betalkort är öppet för utlandsbetalningar vid köp av åkkort.

12.00-17.00: Mr/Mrs X
Marknadsområdet
Varje marknadsdag mellan klockan 12.00-17.00 är en person utsedd att vara Mr/Mrs X. Personen avbildas som en svart siluett och kommer att visas här på Vännäsdagarnas hemsida, Facebooksida och även genom affischering på marknaden. Mr/Mrs X kommer att röra sig på marknadsområdet under hela dagen, och er uppgift är att hitta personen. Ju senare desto högre blir prissumman, så hur länge vågar ni vänta innan någon annan hinner före? Lär mer här.

12.45: Invigning av Vännäsdagarna 2022
Stora scenen
Klockan 12.45 under fredagen invigs årets Vännäsdagarna på Stora scenen.
Invignings talar gör Vännäs kommunalråd, Anna Frej (S).

13.00: Vännäsartister
Stora scenen
På scenen hittar vi Wutikorn Premja, Emelie Sandström, Klajdi Dedej, Joe Hanzen, Tilde Wallberg och Wilja Wikberg. Wutikorn eller Tong kommer från Thailand och bor sedan 11 år i Sverige. Emelie har underhållit Vännäsborna med sång nästan hela sitt liv. Klajdi medverkade i Idol för några år sedan. Sjunger i många olika sammanhang. Joe Hanzen eller Douglas Johansson som han egentligen heter driver musikstudio i Vännäs. Just nu singelaktuell med låten Ordinary Boy. Tilde har gått ut nian och börjar utbilda sig till stylist på Dragonskolan till hösten. Wilja har gått ett år på Midgårdsskolan med inriktning på musik och har sång som sitt första instrument. 

Wutikorn Premja
Wutikorn Premja
Emelie Sandström
Emelie Sandström
Klajdi Dedej
Klajdi Dedej
Joe Hanzen
Joe Hanzen
Tilde Wallberg
Tilde Wallberg
Wilja Wikberg
Wilja Wikberg

14.00: LLEO
Stora scenen
Det har blivit en tradition att LLEO finns med när Vännäsdagarna drar igång. Fantastiska sångare och musiker som skapar god stämning och underhållning. Missa inte LLEO

15.00: Bördan
Stora scenen
Bördan är en blueskvartett från Umeå. Musiken är baserad i Chicagos 1950-tal, med dansant sväng i fokus. Bördan framför även blues på svenska med texter inspirerade från Västerbottens litteratur och det egna vemodet. Bördan bjuder alltid sin publik på en resa genom livets förhoppningar, längtan och vemod. Här hittar ni dem på Spotify!

19.00: Sommarkonsert
Johanneskyrkan
Lennart Ljungkvist Entertainment Orchestra, ett 10-mannaband som spelar jazz och soul men även en hel del annat. Fri entré!

20.00: A.A och Mevla
Stora scenen
A.A har rötterna i den lilla byn Bullmark utanför Umeå. Han gjorde debut på Soundcloud med låten ”Äkta” och har sedan dess fortsatt i samma musikaliska bana. A.A’s textförfattande och melodiösa rap porträtterar främst livet utanför stan och uppväxten i bygden. Mevla är en del av musikkollektivet ”MÄJEB” och har sina rötter i Iran och Umeå. Han var tidigare underground MC i reggae- och Drum N’ Bassrörelsen. Mevla debuterade sommaren 2019 med låten ”Hela min värld” och hans skapande utgår mycket ifrån livet i Norrland med en touch av persisk filosofi.

21.00: Give and Take
Stora scenen
Klassisk hårdrock från 70- och 80-talet. Deep Purple, Rainbow, Kiss och Blue Öyster Cult.
Give and Take är Matte Lilja, Bengt Norman, Anna Larsson och Magnus Lindmark.

21.45-01.45: Tre Trubadurer
Dansbanan
Tre Trubadurer har lång erfarenhet och bred repertoar i bagaget med allt från AC/DC, Chuck Berry, ABBA till Icona pop och Bruno Mars. Orkestern som brukar turnera flitigt och har bland annat spelat på Vännäsdagarna både 2018 och 2019 och är nu taggade att göra en efterlängtad comeback.

22.30: Plan B
Stora scenen
Plan B spelar soul, funk, rock och är av filosofin att det viktiga är att musik skall svänga och att genre bara är ett ord på franska som är krångligt att uttala. På stora scenen ikväll: Henrik Baer (sång/gitarr), Malin Jonsson (sång), Patrik Jonasson (keyboard), Erik Andersson (trummor) & Andreas Hansen (bas).

24.00: Hellbound
Stora scenen
Swedish supergroup Hellbound (Umeå, Sweden) is finally ready to release their new album Overlords. It’s been 7 long years from their debut album Through Hell and Muddy Waters. But it’s been worth the wait! Earth shaking heavy, groovy metal with strong hints of both industrial and heavy metal.