Allt efter som programmet blir klart kommer vi att publicera alla programpunker här. Vill du uppträda/delta med någon programpunkt kontakta: Torbjörn Carlsson, 070-604 33 59 / carlsson.musik.arr@gmail.com
 

Fredag 7 Juli 2023

9.30: Kom och prova zumba
Dansbanan
Rolig träning till latinamerikanska rytmer med Korpen Vännäs. Ta gärna med liggunderlag till stretchen och glöm inte vattenflaskan. Vi ses på dansbanan i Oskarsparken. Inga förkunskaper behövs. Ledare Gunilla Johansson.

11.00-18.00: Marknadsförsäljning
Marknadsområdet
Vännäsdagarna har traditionellt över 30.000 besökare. Marknaden i Vännäs centrum har c:a 120 olika försäljare och över 400 marknadsplatser. Sortimentet passar alla smaker med allt från tradionella marknadsfynd till hemslöjd och lokalproducerad mat. Läs mer

11.00-02.00: Bengts Tivoli
Tivoliområdet
Bengts Tivoli är ett ambulerande tivoli med ett brett utbud och människor i alla åldrar har möjlighet att swischa fram i karusellerna, köpa sockervadd, snurra på chokladhjulen och mycket mer. Då företaget har sitt säte utanför Sveriges gränser är det viktigt att ert betalkort är öppet för utlandsbetalningar vid köp av åkkort.

12.00-17.00: Mr/Mrs X
Marknadsområdet
Varje marknadsdag mellan klockan 12.00-17.00 är en person utsedd att vara Mr/Mrs X. Personen avbildas som en svart siluett och kommer att visas här på Vännäsdagarnas hemsida, Facebooksida och även genom affischering på marknaden. Mr/Mrs X kommer att röra sig på marknadsområdet under hela dagen, och er uppgift är att hitta personen. Ju senare desto högre blir prissumman, så hur länge vågar ni vänta innan någon annan hinner före? Lär mer här.

12.00-16.00: Kaninhoppning
Järnvägsparken
Uppvisning av Umeåregionens Kaninhoppare med kaninhoppning i de högre klasserna. Den som vill kan få prova på att hoppa med en kanin.

12.45: Invigning av Vännäsdagarna 2023
Stora scenen
Årets invigningstalare är Ulrik Almberg.
Musik Lennart Ljungkvist Entertainment Orchestra.

13.00: Vännäsartister
Stora scenen
Presentationer av de medverkande kommer senare.

14.00: LLEO 
Stora scenen
Det är tradition att LLEO finns med när Vännäsdagarna drar igång.
Fantastiska sångare och musiker som skapar god stämning och underhållning.
Missa inte LLEO!

15.00: Trio Nostalgio
Stora scenen
Gamla örhängen med Conny Lundström dragspel och sång, Robert Eklund gitarr och sång och Valter Karlsson bas och sång.

21.00: Svindel
Stora scenen
Svindel är kanske Västerbottens hetaste psykedeliska rockband just nu. På scenen finns en mängd energi och en stark drivkraft att överraska publiken - både när det gäller genre men också känslomässigt. Texter om drömmar, kärlek, samhällsproblem kombineras med ett ljudlandskap av fuzz, orgel och drömska synthar. Det majestätiska bryts ofta mot det intima i Svindels musik. Bandet släppte sin debut-EP Fria Toner i början av 2022 och har sedan dess släppt två singlar.

21.45-01.45: Riff Raff Ruff
Dansbanan
Vi har glädjen att presentera årets coverband -22, Partyorkestern RIFF RAFF RUFF.

22.30: Feedback Freud
Stora scenen
Feedback Freud analyserar våra drömmar, dolda önskningar - och agerar ut dem i en dansant flow av psycho-pop-rock. Ha!
"Dramatiskt, teatraliskt, intensivt och berättande"
"Som ett urspårat tåg - bara på ett bra sätt"
"Men vilket öööös!"