Allt efter som programmet blir klart kommer vi att publicera alla programpunker här. 

Fredag 7 Juli 2023

9.30: Kom och prova zumba
Dansbanan
Rolig träning till latinamerikanska rytmer med Korpen Vännäs. Ta gärna med liggunderlag till stretchen och glöm inte vattenflaskan. Vi ses på dansbanan i Oskarsparken. Inga förkunskaper behövs. Ledare Gunilla Johansson.

10.00-14.00: Försäljning av gallrade biblioteksböcker
Vännäs Bibliotek
Vännäs Bibliotek säljer gallrade böcker utanför biblioteket under fredagen.

11.00-18.00: Marknadsförsäljning
Marknadsområdet
Vännäsdagarna har traditionellt över 30.000 besökare. Marknaden i Vännäs centrum har c:a 120 olika försäljare och över 400 marknadsplatser. Sortimentet passar alla smaker med allt från tradionella marknadsfynd till hemslöjd och lokalproducerad mat. Läs mer

11.00-02.00: Bengts Tivoli
Tivoliområdet
Bengts Tivoli är ett ambulerande tivoli med ett brett utbud och människor i alla åldrar har möjlighet att swischa fram i karusellerna, köpa sockervadd, snurra på chokladhjulen och mycket mer. Då företaget har sitt säte utanför Sveriges gränser är det viktigt att ert betalkort är öppet för utlandsbetalningar vid köp av åkkort.

12.00-17.00: Mr/Mrs X
Marknadsområdet
Varje marknadsdag mellan klockan 12.00-17.00 är en person utsedd att vara Mr/Mrs X. Personen avbildas som en svart siluett och kommer att visas här på Vännäsdagarnas hemsida, Facebooksida och även genom affischering på marknaden. Mr/Mrs X kommer att röra sig på marknadsområdet under hela dagen, och er uppgift är att hitta personen. Ju senare desto högre blir prissumman, så hur länge vågar ni vänta innan någon annan hinner före? Lär mer här.

12.00-16.00: Kaninhoppning
Järnvägsparken
Uppvisning av Umeåregionens Kaninhoppare med kaninhoppning i de högre klasserna. Den som vill kan få prova på att hoppa med en kanin.

12.45: Invigning av Vännäsdagarna 2023
Stora scenen
Årets invigningstalare är Ulrik Almberg.
Musik Lennart Ljungkvist Entertainment Orchestra.

13.00: Vännäsartister
Stora scenen
Sångare och musiker med Vännäsanknytning kompas av Lennart Ljungqvist Entertainment Orchestra.

Rebecka Nilsson
"Jag heter Rebecka Nilsson och är 16 år gammal. Jag har gått på musikskolan i Vännäs sedan jag var 9 år gammal och sedan dess har det bara blivit mer musik för mig. Jag sjunger men spelar också mycket saxofon. Just nu går jag på Midgårdsskolan inne i Umeå, inriktning musik med saxofon som huvudinstrument. Volleyboll är även ett av mina stora intressen och jag spelar i Vännäs Volleybollklubbs damlag."

Thea Lundström
"Jag heter Thea Lundström och jag är 14 år gammal. Jag har sjungit på musikskolan i 4 år, jag tycker det är kul och jag älskar musik. På fritiden sjunger jag gärna, annars ägnar jag min tid åt att dansa eller umgås med mina kompisar."

Klajdi Dedej
Klajdi Dedej har sjungit sedan han var liten. Medverkade i Idol för ett antal år sedan och sjunger nu i många olika sammanhang.

Petra Åström
Petra Åström,17 år har precis avklarat  årskurs två på gymnasiet. Sjunger gärna lite allt möjligt, men har en särskild kärlek till jazz och klassiskt.

Nathan Sjöström
Jag heter Nathan Sjöström. Jag har spelat trombon och bas i musikskolan sedan jag var 10 år gammal. Att spela musik är underbart av många anledningar men för mig är det viktigaste mötet med andra i musiken och friheten.

Elin Wredle
Elin Wredle är född och uppvuxen i Vännäs och har sjungit så länge hon kan minnas. 2003 flyttade hon till Lycksele för att gå estetiska programmet med inriktning musik. Efter gymnasiet studerade hon klassisk sång i Härnösand och Piteå och hann också med en vända till Övik innan Elin och hennes familj 2018 flyttade tillbaka till Vännäs. ”Sjunger gör jag fortfarande - i bilen, i duschen och varje onsdag i kammarkören Sångkraft”, säger Elin.

Jonathan Brandt
Jag heter Jonathan Brandt, är 15 år och bor i en liten by utanför Vännäs som heter Sunnanå. Jag tycker om att spela trumpet och piano på fritiden.

14.00: LLEO 
Stora scenen
Det är tradition att LLEO finns med när Vännäsdagarna drar igång.
Fantastiska sångare och musiker som skapar god stämning och underhållning.
Missa inte LLEO!

15.00: Trio Nostalgio
Stora scenen
Gamla örhängen med Conny Lundström dragspel och sång, Robert Eklund gitarr och sång och Valter Karlsson bas och sång.

19.00: Sommarkonsert
Johanneskyrkan
Malcolm Chambers med vänner bjuder på gospel, soul och pop.
Fri entré-kollekt

21.00: Svindel
Stora scenen
Svindel är kanske Västerbottens hetaste psykedeliska rockband just nu. På scenen finns en mängd energi och en stark drivkraft att överraska publiken - både när det gäller genre men också känslomässigt. Texter om drömmar, kärlek, samhällsproblem kombineras med ett ljudlandskap av fuzz, orgel och drömska synthar. Det majestätiska bryts ofta mot det intima i Svindels musik. Bandet släppte sin debut-EP Fria Toner i början av 2022 och har sedan dess släppt två singlar.

21.45-01.45: Riff Raff Ruff
Dansbanan
Vi har glädjen att presentera årets coverband -22, Partyorkestern RIFF RAFF RUFF.

22.30: Feedback Freud
Stora scenen
Feedback Freud analyserar våra drömmar, dolda önskningar - och agerar ut dem i en dansant flow av psycho-pop-rock. Ha!
"Dramatiskt, teatraliskt, intensivt och berättande"
"Som ett urspårat tåg - bara på ett bra sätt"
"Men vilket öööös!"

24.00: Valor Heart
Stora scenen
Heavy/power metal band med influens av bland annat Yngwie Malmsteen och Iron Maiden. ”Vi bjuder på covers av välkända låtar men även väldigt mycket eget skrivet”