Lördag 7 Juli 2018

Programmet för 2018 uppdateras löpande..

34583325_10155593737288316_4993109711659204608_n

09.30: Prova på Zumba med Korpen Vännäs
Dansbanan
Även under lördagsförmiddagen har ni möjlighet att prova på den populära träningsformen Zumba med Korpen Vännäs och Gunilla Johansson som instruktör. En rolig dansbaserad gruppträning till latinamerikanska toner där inga som helst förkunskaper behövs. 

11.00-18.00: Marknadsförsäljning
Marknadsområdet
Vännäsdagarna har traditionellt över 30.000 besökare. Marknaden i Vännäs centrum har c:a 120 olika försäljare och över 400 marknadsplatser. Sortimentet passar alla smaker med allt från tradionella marknadsfynd till hemslöjd och lokalproducerad mat. Läs mer

11.00: Uppvisning och Workshop - Linedance
Dansbanan
Efter Zumban så är ni under lördagen varmt välkomna att utmana er taktkänsla genom att prova på linedance tillsammans med Vännäs Variations i en härlig workshop. För att delta i denna härligt sociala dansformen behövs inga förkunskaper.

11.00-02.00: Bengts Tivoli
Tivoliområdet
Bengts Tivoli är ett ambulerande tivoli med ett brett utbud och människor i alla åldrar har möjlighet att swischa fram i karusellerna, köpa sockervadd, snurra på chokladhjulen och mycket mer. Då företaget har sitt säte utanför Sveriges gränser är det viktigt att ert betalkort är öppet för utlandsbetalningar vid köp av åkkort.

12.00-15.00: Föreningstältet
Oscarsparken
Besök föreningstältet som ligger i Oscarsparken där Vännäsdagarnas arrangörer presenterar sina aktiviteter. Under fredagen är det Vännäs Hockey Club som finns på plats. De bjuder er på kaffe, kaka, och pratar om den kommande säsongen.

12.00-17.00: Mr/Mrs X
Marknadsområdet
Varje marknadsdag mellan klockan 12.00-17.00 är en person utsedd att vara Mr/Mrs X. Personen avbildas som en svart siluett och kommer att visas här på Vännäsdagarnas hemsida, Facebooksida och även genom affischering på marknaden. Mr/Mrs X kommer att röra sig på marknadsområdet under hela dagen, och er uppgift är att hitta personen. Ju senare desto högre blir prissumman, så hur länge vågar ni vänta innan någon annan hinner före? Lär mer här.

12.00: Smulorna
Stora scenen
Strax innan lördagens barnkalas så sjunger Barnkören Smulorna för oss från Stora scenen.

12.15: Barnkalaset
Stora scenen
Klockan 12.00 under lördagen anordnas ett härligt barnkalas för de yngre besökarna vid stora scenen. Här bjuds det på allsång, lekar och mycket mer för alla barn. Dessutom bjuder ICA Vännäs alla barnen på något gott!

12.50: Young Artists
Stora scenen
Young Artists är ett nytt koncept för att inspirera och utbilda unga talanger med intresset musik. Här bjuds ni på en färgsprakande show med hög igenkänningsfaktor där fartfyllda låtar blandas med lugna ballader. Som frontpersoner finner ni fyra lovande talanger, Tilda Vodusek, Ruby Linden, Albin Märsund och Gustav Lindholm, kända från tv programmet "Supershowen" på SVT barnkanalen. I juni 2018 spelade Young Artists med gäst, in två av Michael Jacksons hitlåtar Heal the world och Earth song, till ett projekt som drivs av organisationen Adventure of Humanity. Mer info hittar ni på www.youngartists.se

14.20: Front Porch Trio
Stora scenen
Ett liveband med basen i Umeå. De "spelar sydstatsrock, en genre med inslag av bluesrock och country, särskilt honkytonk”, säger sångaren och gitarristen Peter. FPT eftersträvar ett tungt 70-talssound som möts upp av countrystämmor, gitarrer med twang och jordnära texter. Influerade av band som Lynyrd Skynyrd och Allman Brothers med en släng av Bon Jovi intar Front Porch Trio Vännäsdagarnas stora scen. Mer information och provsmaker hittar ni på deras Facebooksida eller på Spotify.

15.15: Bördan
Stora scenen
Ett av Västerbottens just nu hetaste bluesband besöker Stora scenen under lördagen. Med låtar på både svenska och engelska kommer Bördan att förgylla 45 minuter i Oskarsparken.

Gun&Anders bild 1

19.00: Allsång i parken
Stora scenen
Kom och sjung tillsammans med Gun & Anders! Gun Rehnman & Anders Östman, med många år i musikbranschen, bjuder under lördagskvällen på skön allsång där alla åldrar kan ljuda ihop i skön stämma.

Gun&Anders bild 1

21.45-01-45: Gun & Anders
Dansbanan
Fullt ös på dansbanan till Gun & Anders till långt in på natten. Gun Rehnman och Anders Östmans liv är ständigt fyllt med musik. Med många år i musikbranschen och ett förflutet från bland annat MaxFenders, Shanes, Paradox och Jubilee bjuder de under lördagsnatten på dansmusik i smak för alla åldrar. De spelade ihop i Jubilee ett tag och bestämde att när "tiden var inne" skulle de lira ihop. Det var 1996...

17309417_1863343977244563_4290644377894683586_n

22.30: Headline Blues Band
Stora scenen
Headline Blues Band är ett bluesband från Umeå som står med ena foten i West Coast Blues och den andra i den soulfyllda musiken från New Orleans. 2016 vann de Swedish Blues Challenge, och året därpå representerade de Sverige i the European Blues Challenge i Danmark. Bandet består av fyra medlemmar: Johan Öhman (Piano, Vocals), Ulf Sundqvist (Drums), Ulph Johansson (Guitar, Vocals) och Thomas Fredlander (Bass). Facebooksida.

24.00: Revolverdog goes Maiden
Stora scenen
Revolver Dog är Norrlands egna arenacoverband. De levererar högoktaniga hårdrocks- och metalcovers från 80-talet. Låtarna i repertoaren levereras starkt, snabbt och energiskt. De äter taggtråd till frukost och dricker diesel till lunch. Ryktet säger att de ligger bakom diverse skandaler och rubriker i kvällspress men samtidigt goda gärningar, så som insamlingar till förmån för utsatta West Ham-supportrar. Unikt för denna kväll är att Revolverdog kommer spela uteslutande Iron Maiden covers. Revolverdog hittar ni både på Facebook och Instagram.