Fredag 6 Juli 2018

Programmet för 2018 uppdateras löpande..

09.30: Prova på Zumba
Dansbanan
Under fredagsförmiddagen har ni möjlighet att prova på den populära träningsformen Zumba. En rolig dansbaserad gruppträning till latinamerikanska toner där inga som helst förkunskaper behövs. Låter det intressant? Då ses vi på dansbanan i Oskarsparken!

11.00-18.00: Marknadsförsäljning
Marknadsområdet
Vännäsdagarna har traditionellt över 30.000 besökare. Marknaden i Vännäs centrum har c:a 120 olika försäljare och över 400 marknadsplatser. Sortimentet passar alla smaker med allt från tradionella marknadsfynd till hemslöjd och lokalproducerad mat. Läs mer

12.00-02.30: Axels Tivoli & Nöjesfält
Tivoliområdet
Axels Nöjesfält är Skandinaviens största ambulerande tivoli, och har ett stort och mycket brett utbud av attraktioner som gör både stora och små tivolibesökare nöjda. Här kan ni roa er med att swischa fram i karusellerna, köpa sockervadd, snurra på chokladhjulen och mycket mer. Tivolit har varje år ett flertal nya åkattraktioner vilket gör att inget år är det andra likt. Läs mer

12.00-17.00: Mr/Mrs X
Marknadsområdet
Varje marknadsdag mellan klockan 12.00-17.00 är en person utsedd att vara Mr/Mrs X. Personen avbildas som en svart siluett och kommer att visas här på Vännäsdagarnas hemsida, Facebooksida och även genom affischering på marknaden. Mr/Mrs X kommer att röra sig på marknadsområdet under hela dagen, och er uppgift är att hitta personen. Ju senare desto högre blir prissumman, så hur länge vågar ni vänta innan någon annan hinner före? Lär mer här.

LLEO

13.00: Lennart Ljungkvist Entertainment Orchestra
Stora scenen
Fullt ös med Lennart Ljungkvist Entertainment Orchestra. LLEO är ett 10-mannaband som bjuder på jazz och soul men även litet annat. På fredag intar de Stora scenen klockan 13.00 och utlovar bra sväng!

Ivars

14.00: Ivars Band
Stora scenen
Här bjuds ni på glad och svängig musik med Monica Berg på dragspel, Björn Vallström på sång och gitarr, Ekel Falk på dragspel, Göte Berg på dragspel, Conny Sjölund på dragspel och Ivar Dahlström på bas.

Skärmavbild 2018-05-20 kl. 11.49.26

20.30: Samuel Ljungblahd & Renhornen
Stora scenen
Umeåsonen Samuel Ljungbladh har gjort avtryck på gospelns hemmaplan USA men också succéframträdanden i bland annat Så ska det låta. Storbandet Renhornen från Umeå har funnits i 57 år.

Tillsammans bjuder de på en härlig show!

Tre Trubadurer

21.45-01.45: Tre Trubadurer
Dansbanan
Tre Trubadurer är ett ungt coverband från Umeå som bildades 2011, och har en väldigt bred repertoar med allt från AC/DC, Chuck Berry, ABBA till lite nyare Icona pop och Bruno Mars. Orkestern har varit flitiga på att spela och turnera och har även spelat på olika tillställningar, fester, varit förband till bl.a. Björn Skifs, Plura, Stiftelsen, Svenne Rubins och Pistvakt samt kompat bl.a. Eilert Pilarm, Sara Löfgren och Emil Assergård. Som ni hör så har bandet mycket erfarenhet i bagaget trots deras relativt unga ålder.

22.30: HALM
Stora scenen
HALM är ett ungt countryband bestående av de fem medlemmarna Johanna Sandgren (banjo & sång), Lisa Johansson (piano, mandolin & sång), Maja Lundgren (kontrabas & sång), William Eriksson (gitarr) och Gustav Nestander (trummor). Deras repertoar består av egna blurgrassinspirerade countrylåtar som skildrar nåde sprittande glädje och livets mörka sidor och även tolkningar av andras låtar. En väldigt stark och välproducerad stämsång har blivit deras kännetecken och signum.

Helldorado

24.00: Helldorado
Stora scenen
Sedan 2012 har Helldorados mullrande kaggar och blixtsnabba licks dånat över Norrland. Bandet tar med sig publiken ombord på ett crazy train och reser tillbaka i tiden till när musiken var som bäst och hårsprayen regerade. En tung komptrio leds av den så kallade Järnäs Joplin som med sin starka röst förlöser hits efter hits. Ingen går hem oberörd efter en kväll med Helldorado. Facebooksida.